Kahirupan warna-warni

Lampu ultraviolét, ogé katelah lampu lampu hideung, nyaéta alat anu ngaluarkeun radiasi éléktromagnétik kalayan panjang gelombang antara cahaya katingali sareng sinar-X.Lampu ultraviolét biasana diwangun ku lampu listrik anu ngeusi bahan anu ngaluarkeun radiasi dina panjang gelombang anu dipikahoyong anu langkung pondok ti 400nm, teras dibagi deui kanaUVA(315-400nm),UVB(280-315nm), jeungUVC(100-280nm).Lampu ultraviolét biasana disimpen dina kaca kuarsa atanapi khusus, anu ngirimkeun sinar ultraviolét langkung saé tibatan kaca biasa.